Janko's Meubel en Deurbeslag

Veiligheidsbeslag in authentieke stijl

We willen allemaal veilig wonen. U slaapt een stuk geruster als u weet dat de deur stevig op slot is. Een dag van huis gaan is een stuk zorgelozer wanneer er goed veiligheidsbeslag of veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging op de voor- en achterdeur zit.

U krijgt dit veilige gevoel door het juiste veiligheidsbeslag of veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging op uw deur te installeren. Dit veiligheidsbeslag en veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is vaak modern en strak.
Als u in een huis woont met een landelijke of oude stijl, dan past daar toch geen modern veiligheidsbeslag en veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging op? Janko’s heeft hier de oplossing voor: veiligheidsbeslag en veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging in nostalgische stijl.

Veiligheidsbeslag 2 min 1200x900

Maar hoe zit het nou met precies met veiligheidsbeslag of veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging ? Waarom is het nodig? Hieronder een uitleg en tips waarom en hoe uw huis goed te beveiliging.

Hoe gaan inbrekers te werk?

Een inbreker kan op verschillende manieren uw huis binnenkomen. Hij kan uw deur intrappen of openbreken met een koevoet. Als u de deur niet in het slot hebt gedraaid kan een deur open gemaakt worden door te flipperen. Hierbij wordt met een hard stuk plastic de dagschoot ingedrukt. Oplossingen voor deze inbraakmethoden zijn vrij simpel door uw deur altijd op slot te draaien, een extra slot op kniehoogte te installeren of een inbraakstrip te plaatsen. Maar dan nog zijn er trucs genoeg voor de inbreker om binnen te komen.

Dieven gebruiken vaak de zogenaamde kerntrekmethode. Ze boren een geharde boorschroef in het sleutelgat en daarna halen of breken ze de kern van de cilinder uit de behuizing. In sommige gevallen buigt de inbreker de behuizing van het beslag om en wordt de cilinder met een cilindertrekker of tang uit het binnenbeslag gehaald. Door een schroevendraaier in het gat te steken kan de inbreker de deur open maken.
Ook goedgekeurd beslag waarbij de cilinder uitsteekt is geen hindernis voor inbrekers. Ze trekken de cilinder zo uit de behuizing. Een inbreker is in 3 minuten binnen in uw huis.

In 2017 vonden er 136 inbraakpogingen per dag plaats
Bron

Veiligheidsbeslag 1 min

Foto: Youtube Politie

Inbraakpreventie

Goede inbraakpreventie is essentieel voor veilig wonen. Maar hoe pakt u dat aan? Hier een aantal tips:
– Installeer een alarm. Een alarm heeft een bewegingsmelder en kan een stil en/of luid signaal afgeven. Tegenwoordig bestaan er ook camera’s met bewegingsmelders die aangesloten kunnen worden op een externe dienst die meteen de politie stuurt zodra er een dief in uw huis wordt gezien.
– Berg waardevolle spullen buiten het zicht op. Als de inbreker door het raam naar binnen kijkt ziet hij geen waardevolle spullen liggen. De laptop laat u niet op tafel staan maar legt u beter in de kast.
– Doe net alsof er iemand thuis is. Dit kan door een lamp en tv of radio aan te laten. Doe dit eventueel met het gebruik van tijdschakelaar.
– Installeer rolluiken. Rolluiken zijn moeilijk open te breken want ze zijn gemaakt van staal of polycarbonaat. Het gaat een inbreker te veel tijd kosten om deze open te breken.
– Buitenverlichting. Een inbreker schrikt als er door een bewegingsmelder ineens een lamp buiten aan springt.

Maar het begint natuurlijk al bij het binnenkomen van de woning. Maak het de inbreker lastig door veiligheidsbeslag of veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging te installeren op uw voordeur en achterdeur. Veiligheidsbeslag of veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is belangrijk want het beschermt het cilinderslot van uw deur. Dit bestaat uit een buiten- en binnenschild. Het buitenschild wordt van binnenuit vastgeschroefd. Zo ziet u geen schroeven aan de buitenkant en kan het schild niet worden losgeschroefd. Het veiligheidsschild aan de buitenkant is ook dikker dan een normaal schild en is onbuigbaar. De inbreker kan zo het schild niet verwijderen en kan niet bij het cilinderslot komen. Veiligheidsbeslag of veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is dus zoals het woord het al zegt: veilig!

Veilig deurbeslag in authentieke stijl

Veiligheidsbeslag en veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is er vooral in moderne, strakke varianten. Maar wat als u een landelijk huis heeft? Janko’s heeft voor u veiligheidsbeslag en veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging in oude stijl. Veilig wonen kan dus ook eenvoudig in een landelijke of nostalgische stijl.
U vindt bij ons buitendeurbeslag met kerntrekbeveiliging en veiligheidsrozetten in het zwart voor zowel uw voordeur als achterdeur.
Wij helpen u graag met het bepalen en uitzoeken van het juiste veiligheidsbeslag of veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging in de juist stijl, maat en afwerking. Neem contact met ons op of kom langs in de winkel in Meijel.

Geef inbrekers geen kans. Koop nu uw veiligheidsbeslag in nostalgische stijl