Janko's Meubel en Deurbeslag

Zelf een authentieke kapstok maken, hoe doe je dat?

Als u denkt aan het inrichten van uw interieur dan denkt u waarschijnlijk aan de huiskamer, keuken of badkamer. De hal wordt vaak als laatste genoemd. Terwijl dat meestal de eerste ruimte is waar u het huis binnen komt!
Heerlijk thuiskomen, uw schoenen aan de kant, jas en tas op de kapstok. Het liefste natuurlijk alles netjes opgeruimd en georganiseerd. En vooral: gezellig!

Sfeervol thuiskomen
Ook voor uw bezoek is de hal vaak de eerste ruimte die ze zien van uw huis. U wilt dan ook dat de gang een uitnodigende uitstraling heeft.
Er zijn diverse mogelijkheden om de hal een echte wow factor te geven. Eén daarvan is de kapstok. Maak daarom van uw kapstok een ware eyecatcher. Dat kunt u ook nog eens gemakkelijk zelf doen, met de nostalgische kapstokhaken van Jankos!

Authentieke kapstok min

U kunt natuurlijk makkelijk een kapstok kopen in een winkel. Bent u echter op zoek naar iets speciaals, iets wat niemand anders heeft? Maak dan de kapstok zelf! Dat is helemaal niet moeilijk. Alle kapstokken op de foto’s in deze blog zijn zelf gemaakt. Alles wat u nodig heeft zijn een houten plank en kapstokhaken.

Hoe maak ik zelf een nostalgische kapstok?

Een stuk hout of een plank kunt u bij de bouwmarkt kopen. Misschien heeft u van een ander project nog een plank over? Of gebruik de lade van een oude kast die u van plan bent weg te doen. Iedere plank is geschikt voor uw nieuwe kapstok. U kunt de plank onbehandeld laten voor een robuuste uitstraling of een likje verf geven.

Tip: Bij de meeste bouwmarkten zagen ze een plank voor u op maat tegen een kleine meerprijs. Maar kijk ook eens in de bak met resten. Wie weet ligt daar nog een mooie plank die u voor een mooi bedrag mee mag nemen!

Kapstok 1 min
Kapstok 2 min

In bovenstaande foto’s zijn de planken direct aan de muur bevestigd. Het is echter ook nog mogelijk om een plank met authentieke schapdragers op te hangen. Zoals in onderstaande afbeelding.
Er zijn diverse plankdragers te vinden in onze (online) winkel. Gietijzeren schapdragers zijn verkrijgbaar in de kleuren roest kleur, zwart, antiek wit, blank ijzer. Creëer hiermee de look die u wilt voor uw interieur.

Kapstok 3 min

Nostalgische kapstokhaken
Naast een plank heeft u natuurlijk ook kapstokhaken nodig om de jassen en tassen aan op te hangen. In onze webshop vindt u een groot assortiment authentieke kapstokhaken. Onze kapstokhaken zijn gemaakt van messing, koper of ijzer. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren zoals roest, brons, grijs, zwart of mat nikkel. De kapstokhaken die van messing of koper gemaakt zijn, worden meestal behandeld zodat ze een brons antieke uitstraling hebben. De ijzeren kapstokhaken zijn meestal geroest en afgelakt of voorzien van een zwarte coating, waardoor ze een nostalgische uitstraling hebben.

U ziet, u kunt een kapstok maken in iedere gewenste stijl. Met een stoere steigerhouten plank en zwarte kapstokhaken krijgt u al gauw een industriële look. Met plankdragers en een messing kapstokhaak wordt uw kapstok een modern meubel met een antieke uitstraling.

Tip: naast het gebruiken van kapstokhaken in oude stijl kunt u ook meubelknoppen gebruiken voor de kapstok. Of maak een combinatie van retro kapstokhaken en knoppen!

Tot slot is het natuurlijk ook mogelijk dat u een kapstok als erfstuk hebt gekregen. Of dat u een mooie antieke kapstok op een rommelmarkt heeft gevonden. Helaas zijn er een aantal haken kapot of ontbreken ze zelfs. Ook dan is de kapstok makkelijk weer te maken door er nieuwe kapstokhaken in oude stijl op te monteren. Geef de kapstok eventueel een andere kleur om zo een totaal nieuw antiek meubelstuk te creëren.

Laat uw creativiteit de vrije loop en creëer uw eigen eyecatcher in de gang. Uw gang zal u en uw bezoek van harte welkom heten!

Shop uw nostalgische kapstokhaken en authentieke schapdragers hier!

Tip: De haken lenen zich uiteraard uitstekend voor het creëren van een nostalgische kapstok. Maar ook in een keuken (voor de theedoek), badkamer (voor handdoeken of ochtendjassen) of in de slaapkamer (voor kleding of ochtendjas) komen de haken uitstekend tot hun recht.